-

Après-ski in Mayrhofen 2024/2025

Feesten in het hart van het Zillertal: De beste après-ski hotspots in Mayrhofen

Mayrhofen, gelegen in het hart van het Zillertal in Oostenrijk, is een populaire bestemming onder skiërs en snowboarders. De pistes van het Zillertal zijn een feest op zich, maar als de ski’s aan het eind van de dag uitgeklikt worden, dan begint het feest pas echt. Mayrhofen staat bol van de gezellige après-ski-kroegen. De kers op de taart van je wintersport in het Zillertal.

Mayrhofen is een levendig skidorp gelegen in het Zillertal in Oostenrijk. Het dorp is veelbezocht dankzij het uitgebreide skigebied met onder meer de pistes op de Penken (2095m) en de Ahorn (1965m).

Is er après-ski in Mayrhofen?

Zeker weten! Waar je wel rekening mee moet houden, is dat Mayrhofen aan de Penken-kant geen dalafdaling heeft die in het dorp uitkomt. Après-ski op de berg is dus redelijk vroeg gedaan, omdat iedereen ook weer met de laatste gondel naar beneden moet. Maar, in het dorp kun je gewoon doorpakken, wees maar niet bang.

Après-ski hotspots in skidorp Mayrhofen

In Mayrhofen zijn er talloze locaties om te après-skiën. De twee beste opties óp de berg:

  • Pilzbar: Dé plek waar heel skiënd Mayrhofen de dag afsluit bij het bergstation van de Penkenbahn. Tot 17:00 uur is het hier een en al gezelligheid in de ronde bar met een mix van Hollandse en Duitse après-ski-hitjes.
  • Elchbar: Deze bar vind je in bergrestaurant ‘Bergrast’, náást de Pilzbar. Hier runnen ze de slogan ‘Let the moose out’, vrij vertaald als: ‘Laat de eland in jezelf los’. Dat belooft wat!

Heb je de laatste gondel te pakken, dan heb je in het dorp de volgende opties om nog even door te gaan:

  • Ice Bar: Open van 15:30 tot 22:00u en de populairste après-ski-tent in Mayrhofen centrum. De grote ijsbeer boven de ingang wijst je de weg. Kan niet missen!
  • Harakiri Bar: De plek die je moet zien voordat je sterft. Zo zeggen ze het zelf op de website. Een beetje luguber, maar het is een knipoog naar de zwarte Harakiri-piste: alleen voor zeer ervaren skiers die 78% helling aankunnen. Verder kun je in de Harakiri Bar gewoon lekker drinken en dansen. Voelen dat je leeft, zeg maar!
  • Brück’n Stadl: Internationale dj’s spinnen tot 02:00u ’s nachts de platen. Heb je na een dag op de ski’s nog energie voor een dansje, dan is dit de plek.  
  • Mo’s café: loopt je muzieksmaak uiteen van blues tot salsa, dan moet je naar Mo’s. Maakt het je allemaal geen bal meer uit, dan moet je ook naar Mo’s. Altijd goed eigenlijk, die Mo.
  • Arena Night Club: Voor de die-hards die een nachtje door willen halen. Deze nachtclub in Mayrhofen is de plek om te eindigen, als je het volhoudt tenminste.
  • Apropos: een wat minder bekende pub, maar wel leuk om een keer heen te gaan. De sfeer is een beetje nostalgisch en er schijnt een uitstekende selectie whisky te zijn!
  • Gingin Bar: Gin-tonic lovers opgelet! In de Gingin Bar in Mayrhofen schenken ze alleen de allerbeste gins.

Andere tips om te doen in het Zillertal

Ben je eenmaal uitgefeest en heb je je roes uitgeslapen? De laatste misselijkheid verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer je de stoeltjeslift omhoog pakt en de frisse berglucht opsnuift. Lekker skiën is de beste remedie! En wist je dat er in het Zillertal nog veel meer leuke dingen te doen zijn in de winter? Je leest onze tips voor je wintersport in het Zillertal hier!

Boek je wintersport naar Mayrhofen

Heb je ook zin in een weekje feest in Mayrhofen? Boek dan nu je wintersport. We hebben een heleboel gave chalets en appartementen in dit leuke dorp in het Zillertal. Bekijk onze accommodaties in Mayrhofen en boek direct online! Hulp nodig? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag op weg.

 

Header © Saalbach.com, Mia Knoll

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.