Liveblog - -

Coronamaatregelen in Val Thorens

Om je skivakantie veilig en zo aangenaam mogelijk te maken, heeft ook het hoogstgelegen skigebied van Europa, Val Thorens, maatregelen opgesteld. Deze zijn een aanvulling bovenop de algemene coronamaatregelen in Frankrijk. Het skigebied heeft zelfs een speciale 2-in-1 mondmaskerbuff ontworpen. Daarnaast werkt het skigebied met het ‘Clean United Label’ om je wintersportvakantie zo veilig mogelijk te maken. Wil jij meer weten over deze speciale buff en ben je benieuwd naar welke covid-19-maatregelen er gelden? Lees dan snel ons blog.

Algemene coronamaatregelen Val Thorens

 • Draag in openbare ruimtes (lift, kassa, skiverhuur etc.) een mondkapje. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen boven de 11 jaar.

Chalets en appartementen Val Thorens

 • De medewerkers van chalets en appartementen dragen gezichtsmaskers.
 • Openbare ruimtes worden regelmatig desinfecteert.

Skiliften, skibussen en skischolen Val Thorens

 • Draag een mondkapje in het openbaar vervoer (liften zijn ook openbaar vervoer).
 • Gebruik aparte deuren voor het in- en uitstappen van de skibus.
 • Skibussen en kabelbanen worden regelmatig desinfecteert.
 • Het is mogelijk dat de capaciteit in skiliften verminderd wordt.

Horeca Val Thorens

 • In alle horecagelegenheden geldt de mondkapjesplicht. Eenmaal aan tafel mag deze af.
 • De afstand tussen de tafels bedraagt minimaal 1 meter.
 • Het personeel draagt een mondkapje en desinfecteert regelmatig zijn handen.
 • Eten en drinken wordt uitsluitend aan tafel geserveerd.
 • Betaal bij voorkeur contactloos.

2-in-1 mondmaskerbuff

Val Thorens heeft voor de naleving van de mondmaskerplicht deze buff ontworpen. Naast dat hij je nek warm houdt, is deze buff ook nog uitvoerig getest en gecertificeerd. Dat houdt in dat deze buff de drie-micron-partikelfilter heeft die door de GDA (Direction Générale de l’Armement) is goedgekeurd. Het masker is warm, comfortabel, veilig en gaat minimaal 50 wasbeurten mee. Vanaf de opening van het skigebied (21 november 2020) is het masker in 3 verschillende designs bij de VVV’s, skiliftkassa’s en diverse winkels verkrijgbaar.

Clean United Label

Val Thorens werkt ook met het zogenaamde ‘Clean United Label’. Dat houdt in dat het skigebied zich aan de opgestelde regels en richtlijnen houdt om de veiligheid en gezondheid van de bezoekers te waarborgen.

Voordelen van Val Thorens in tijden van corona

We kunnen ons goed voorstellen dat je in tijden van corona zo min mogelijk de drukte opzoekt. Val Thorens is hiervoor een geschikt wintersportdorp. Het is sneeuwzeker en ruim opgezet zodat, als je wil, je de drukte prima kunt vermeiden en op je gemak de verschillende pistes kunt ontdekken. Daarnaast vind je in Val Thorens veel accommodaties met ski-in ski-out, supermarkten, sportwinkels en een schaatsbaan waardoor je het dorp niet eens uit hoeft. Handig toch? Ben jij geïnteresseerd in onze chalets en appartementen dichtbij de piste in Val Thorens?

Let op! Bovenstaande coronamaatregelen kunnen aangepast worden. Raadpleeg voor je wintersportvakantie altijd de website van het skigebied voor de meest actuele regels.

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.