Liveblog - -

De coronamaatregelen voor je wintersport in Val Cenis

Normaal gesproken zijn we rond deze tijd zachtjes aan het aftellen tot we weer op skivakantie kunnen. Ondanks we geduld moeten hebben en afwachten tot er meer duidelijkheid is, hebben we er vertrouwen in dat we in 2021 gewoon weer naar de Alpen kunnen afreizen om te gaan skiën. Om je wintersport dan zo veilig mogelijk in te richten, heeft het authentieke Franse skigebied van Val Cenis coronaregels opgesteld. Welke dat zijn, lees je in ons blog.

Algemene coronaregels Val Cenis

Skiliften en skibussen Val Cenis

  • Draag zowel in de skilift als in de skibus een mondkapje. Ook in eventuele wachtrijen dien je vanaf 11 jaar een mond-neus-masker te dragen.
  • Contactoppervlakken worden dagelijks gedesinfecteerd.
  • De capaciteit in de skiliften kan verminderd worden.

Skischool Val Cenis

  • Bij verzamelplaatsen van de skischool geldt vanaf 11 jaar een mondkapjesplicht.
  • Er is voldoende desinfectiemiddel beschikbaar.
  • De skischool zelf en het gehuurde materiaal worden regelmatig gedesinfecteerd.

Restaurants Val Cenis

  • Mondkapjesplicht, eenmaal aan tafel mag deze af.
  • Eten en drinken mag uitsluitend aan je eigen tafel. Deze staan minimaal 1 meter uit elkaar of zijn door een plexiglasscherm van elkaar gescheiden.

Rustig skigebied – ideaal voor families, beginnende én gevorderde wintersporters

Het mooie, authentieke skigebied van Val Cenis ligt in Frankrijk, dicht tegen de grens met Italië én in het schitterende nationale park de Vanoise. Hierdoor kun je op sommige pistes zelfs tussen de bomen skiën. Het gebied staat bekend om de brede, glooiende pistes, in totaal 125 km, zeer geschikt voor de beginnende wintersporter en families met kinderen. En met de uitdagende afdalingen in het hogere deel van het gebied en de prachtige off-piste mogelijkheden kun je in Val Cenis ook als gevorderde skiër goed aan je trekken komen.

Wist je dat de langste groene piste ter wereld zich in dit skigebied bevindt? Daar zijn ze hier maar al te trots op! En de kids? Die kunnen zich uitleven op de Mickey Mouse piste met disneyfiguren en in de kidsclub of bij de talloze indooractiviteiten. Wil jij dit skigebied zelf ontdekken? Bekijk dan de verblijfsmogelijkheden die het skigebied van Val Cenis te bieden heeft.

Let op! Bovenstaande coronamaatregelen kunnen aangepast worden. Raadpleeg voor je wintersportvakantie altijd de website van het skigebied voor de meest actuele regels.

Bron: Coronapagina van Val Cenis

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.