Liveblog - -

Coronamaatregelen wintersport in Zwitserland

Ook Zwitserland is druk bezig aankomend wintersportseizoen ‘corona-proof’ in te richten door verschillende maatregelen te treffen. Zo is het mondkapje een veelbesproken onderwerp en werken ze in Zwitserland aan een gecertificeerde mondneus-bescherming die al verschillende testrondes heeft doorstaan. Welke adviezen en maatregelen er gelden op vakantie in de uitgestrekte Zwitserse skigebieden? Je leest het allemaal in dit blog.  
Naast de regels vanuit de Zwitserse overheid is het aan de verschillende skigebieden om de coronamaatregelen ‘op maat’ in te richten per skigebied. Kijk dus voordat je op wintersportvakantie naar Zwitserland gaat altijd even of en wat de regels zijn in het desbetreffende skigebied. Ook in de verschillende Alpenlanden zelf zijn de coronamaatregelen voor het skiën soms net wat anders ingericht. Bekijk ook de regels voor corona op skivakantie in Frankrijk en Oostenrijk.

Algemene coronamaatregelen Zwitserland

• Houd 1,5 meter afstand.
• Mondkapjesplicht vanaf 12 jaar in het openbaar vervoer, op de luchthaven en indien 1,5 meter afstand houden niet mogelijk is. Skiliften vallen onder het openbaar vervoer.
• Groepen groter dan 30 personen worden gezien als samenscholing

Skiliften Zwitserland

• Er geldt geen regel voor een maximaal aantal personen in een lift of skigebied.
• In de skiliften en wachtrijen is het dragen van een mondkapje verplicht vanaf 12 jaar. Deze verplichting geldt niet in open liften zoals sleepliften.
• Houd 1,5 meter afstand in wachtrijen en openbare ruimtes.
• De liften worden regelmatig gedesinfecteerd.
• Skipassen kun je van tevoren bij veel skigebieden online aankopen. Betaal zoveel mogelijk contactloos.

Skischolen en skiverhuur Zwitserland

• Vaak mogelijkheid om skilessen online te reserveren.
• Maatregelen worden getroffen door de skigebieden en skischolen zelf.

Après-ski Zwitserland

• Après-ski zal niet in de traditionele vorm zijn.
• Op dit moment gelden er geen aangepaste openingstijden.

Gecertificeerde mondkapjes in Zwitserland?!

De mondneus-bescherming op wintersportvakantie in Zwitserland is een veelbesproken onderwerp. In de skiliften is namelijk naast het klassieke mondkapje ook het dragen van een buff, sjaal of nekwarmer toegestaan zolang de neus en mond volledig zijn afgedekt. Alleen kunnen skigebieden niet bij iedere skiër controleren of de mondneus-bescherming wel van voldoende kwaliteit is zodat deze echt veilig is. De verantwoordelijkheid ligt volgens de skigebieden dan ook bij de gasten zelf. Om een zo veilig mogelijke skivakantie te kunnen bieden werken ze in Zwitserland daarom hard aan het ontwikkelen van een gecertificeerde ‘maskersjaal’. Daarna kunnen skigebieden zelf beslissen of ze deze verkopen of gratis beschikbaar stellen aan de wintersporters.

Blog: Coronamaatregelen wintersport in Zwitserland-2


Boek een chalet in Zwitserland met Financiële zekerheid

Het is je vast niet ontgaan dat wij sinds kort corona-geld-terug-garantie aanbieden zodat je met een gerust hart bij ons je skivakantie kunt boeken. Wordt er voor jouw bestemming code oranje of code rood wordt afgegeven? Dan word je reis kosteloos geannuleerd en krijg je binnen 2 weken je geld terug. Lees meer over onze aangepaste voorwaarden en boek een van onze mooie chalets in Zwitserland.

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.