Liveblog - -

Italiaanse skigebieden blijven voorlopig toch gesloten

Diverse Italiaanse skigebieden zouden naar verwachting vandaag, 15 februari, weer openen. Dit stond gepland omdat een aantal skigebieden aangemerkt zijn als code geel en de besmettingsaantallen in deze gebieden al enige tijd stabiel zijn. Helaas heeft de Italiaanse overheid moeten besluiten om de plannen te wijzigen en moeten ook de Italianen voorlopig nog geduld hebben om de ski’s onder te binden. 

Vrees voor coronavarianten zorgt voor uitstel opening skigebieden

De reden dat de Italiaanse skigebieden niet openen heeft vooral te maken met de ontwikkeling van de verschillende coronavirusvarianten. Ondanks de gele kleurcodes in veel skigebieden vreest men, net als in Nederland, op dit moment voor de Britse coronavariant. Deze variant is ook in Italië aan een opmars bezig. De minister van Volksgezondheid, Roberto Speranza, liet gisteren weten dat deze bezorgdheid heeft geleid tot strengere maatregelen, net als in Duitsland en Frankrijk. Het verbod op wintersport wordt hierdoor voorlopig verlengd tot 5 maart.

Mogelijk openen de skigebieden 5 maart

Het is voor de Italiaanse skigebieden een teleurstelling dat wintersporters nog niet welkom zijn. Hoewel iedereen inmiddels weet dat het coronavirus veel onzekerheid met zich meebrengt, leek het erop dat de skigebieden vandaag zouden openen. De verlenging van het skiverbod, één dag voor de opening, zagen zij niet direct aankomen. Veel skigebieden hebben de afgelopen weken allerlei voorbereidingen getroffen. Zo waren zij o.a. druk met het testen van de liften, het prepareren van de pistes en het zo goed mogelijk informeren van toekomstige bezoekers over de coronamaatregelen die in de skigebieden van kracht zijn. Of de skigebieden in maart wel echt open gaan is nog maar de vraag.

Boek alvast je skivakantie voor 2022/2023

Doordat wintersportvakanties tot nu toe niet door zijn gegaan, zien we bij Chalet.nl dat steeds meer mensen de wintersport voor volgend jaar willen vastleggen. Ben je van plan om volgend seizoen in een populaire week zoals de krokusvakantie te gaan skiën? Dan is het een goed idee om niet te lang te wachten met boeken voor winter 2022/2023. Inmiddels zijn ruim 700 accommodaties alweer te boeken en dit wordt regelmatig aangevuld. Ook voor volgend winterseizoen is onze corona-geld-terug-garantie gewoon weer geldig!

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.