Liveblog - -

Dit zijn de coronamaatregelen voor je wintersport in Gerlos

Normaal gesproken zijn we rond deze tijd gefocust op de weerberichten en de sneeuwcondities in de Alpen. Wanneer zal de eerste goede basis worden gelegd voor een diep, wit gekleurd winterseizoen? Nu ligt de focus vooral bij het coronavirus en proberen we met z’n allen dit virus onder controle te krijgen zodat skiseizoen 2021 gewoon door kan gaan. Zo werken ook de skigebieden hard aan aanvullende coronamaatregelen tijdens de wintersport. Hieronder lees je de regels en adviezen voor je skivakantie in Gerlos.

Algemene coronamaatregelen Gerlos

In alle gesloten ruimtes en wachtrijen is het dragen van neus- en mondbescherming verplicht. Dit zal o.a. zijn in:
 • Wachtrijen bij de skiliften
 • iSkiliften
 • Toiletten
 • Skibussen
 • Kassa’s van de liftstations
 • Skidepots

Naast het dragen van een mondkapje zijn: multifunctionele doeken, skimaskers, bandana’s, buffs en nekwarmers toegestaan. Belangrijk is dat de neus en mond volledig zijn afgedekt. Bij de kassa’s van de skiliften zijn Zillertal-nekwarmers verkrijgbaar.

Skiliften Gerlos langer open

 • De openingstijden van de skiliften naar het skigebied zullen verlengd worden om wachtrijen bij de dalstations te beperken.
 • Dit geldt tevens voor de kassa’s bij de dalstations.
 • Zillertal Arena benadrukt dat er geen wettelijke verplichting is om het maximum aantal personen in de skiliften te beperken.

Medewerkers worden getest

 • Medewerkers van de skiliften worden wekelijks getest op corona.
 • Alle medewerkers die met gasten in aanraking komen, dragen neus- en mondbescherming.

Contactloos bestellen en betalen

 • Zoveel mogelijk contactloos betalen.
 • Mogelijkheid om skipassen online te bestellen via de website van Zillertal Arena.
 • Er staat een contactloze skipassenautomaat waar gasten 24 uur per dag terecht kunnen.
 • Ook kan een bestaande chipkaart worden opgeladen en kan een pas met een QR-code eenvoudig worden opgehaald bij de pick-upstations in alle dalstations. Dit allemaal om wachtrijen te voorkomen.
Verdere informatie over restaurants, skiverhuur en skischolen wordt later bekend gemaakt. Vanuit de Oostenrijkse overheid is al wel bekend dat we het deze winter zonder de après-ski moeten doen die we gewend zijn. Maar dat hoeft het skiplezier niet in de weg te staan!

Oerhollands wintersportdorp met genoeg mogelijkheden

De populaire wintersportplaats Gerlos is vooral bekend vanwege de altijd gezellige après-ski en zijn aantrekkingskracht op Nederlanders. Ook al zal er dit jaar geen après-ski zijn, toch heeft het dorp meer dan genoeg andere mogelijkheden te bieden. Zo vind je in het sfeervolle dorp zelf en op de berg tal van gezellige restaurants waar je de echte Oostenrijkse keuken kunt proeven en zijn er naast skiën of snowboarden, leuke buitenactiviteiten zoals wandelen, langlaufen, avond-rodelen en nog veel meer!

Early morning ski in het Zillertal

Bij diverse skistations in het Zillertal wordt een early morning ski georganiseerd. Stel je voor… bij zonsopkomst ga je als eerste de piste op, strak geprepareerd door de pistebully. En terwijl beneden in het dal iedereen langzaam aan de dag begint, trek jij jouw eigen spoor door de verse sneeuw. Een ervaring om nooit te vergeten! Ben je enthousiast geworden? Kijk dan voor de exacte dagen en tijdstippen op de website van het Zillertal.

Is dit wintersportdorp wat voor jou? Bekijk dan onze chalets en appartementen in Gerlos en boek met onze corona-geld-terug-garantie.

Let op! Bovenstaande coronamaatregelen kunnen aangepast worden. Raadpleeg voordat je op wintersportvakantie gaat altijd de website van het skigebied voor de meest actuele regels.

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.