Liveblog - -

Coronamaatregelen wintersport Frankrijk

Op 30 september 2021 maakte de Franse overheid bekend dat de Franse skiresorts in 2021/2022 definitief open gaan. Het goede nieuws werd gebracht door Jean-Baptiste Lemoyne, staatssecretaris voor Toerisme in heel Frankrijk.

De belangrijkste informatie over de coronamaatregelen in de Franse skigebieden op een rij

Het doel voor de Franse regering is om de skigebieden in de Franse alpen zo normaal mogelijk te openen. Het streven is om, zolang de coronasituatie het toelaat, de skigebieden met een maximale liftcapaciteit te openen en zonder coronapas toegankelijk te maken. Toeristische accommodaties zijn open. Over het openbaar vervoer en après-ski werd nog niet gesproken.

Op 13 oktober zal bekend worden gemaakt hoe de coronamaatregelen gedurende het skiseizoen aangescherpt worden in het geval de coronasituatie in het land verslechterd. Uiteraard houden we je op de hoogte van de aanvullende maatregelen zodra deze bekend zijn.

Reisadvies Frankrijk (oktober 2021)

Op dit moment (oktober 2021) is het officiële reisadvies voor Frankrijk - vanuit de Nederlandse overheid - code geel. Dat betekent dat de strengere maatregelen van tafel zijn en je gewoon Frankrijk kunt inreizen met een coronabewijs, in Frankrijk 'Pass Sanitaire' genoemd. Hiermee moet je kunnen aantonen gevaccineerd te zijn, hersteld te zijn van COVID-19 of een negatieve PCR-test kunnen laten zien. Volwassenen en kinderen van 12 tot en met 17 jaar moeten een coronabewijs laten zien bij het bezoeken van culturele en sportactiviteiten, winkelcentra en horecazaken. Ook bij terugkeer naar Nederland moet je bij controle een coronabewijs kunnen laten zien. Dit geldt voor iedereen van 12 jaar en ouder. Actuele informatie over het reisadvies naar Frankrijk is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Boek je wintersport in Frankrijk zorgeloos via Chalet.nl

Nu de coronamaatregelen voor wintersport 2021/2022 duidelijk zijn, gaan de boekingen hard. Het is aan te raden om niet te lang te wachten, zeker als je in de schoolvakanties op wintersport wilt. Boek daarom vandaag nog eenvoudig en vertrouwd via Chalet.nl.

Bekijk het aanbod voor wintersport 2022-2023

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.