Liveblog - -

Coronamaatregelen wintersport Italië

In september kwam de Italiaanse overheid naar buiten met de coronamaatregelen voor aankomende winter. Het goede nieuws: de Italiaanse skigebieden gaan open! Net als in Oostenrijk moet je in Italië rekening houden met een aantal coronamaatregelen, die ingevoerd worden om de wintersport veilig te laten verlopen.

Aangekondigde maatregelen in Italië

In Italië zal de zogenoemde Groene Pas verplicht zijn om gebruik te maken van de skiliften. Met dit coronabewijs laat je zien of je gevaccineerd bent, een negatieve PCR-test hebt of recent genezen bent van COVID-19. Daar bovenop gelden de onderstaande aanvullende regels:

  • Voorkeur voor het online kopen van skipassen
  • Looproutes om de minimum afstand van 1 meter te kunnen bewaken
  • Ontsmettingsmiddelen zullen op veel plekken aanwezig zijn
  • Dragen van een chirurgisch of FFP2-mondkapje verplicht in openbare ruimtes
  • Dragen van een chirurgisch of FFP2-mondkapje verplicht in gondels en stoeltjesliften met weerkap
  • Verplichte ventilatie door open ramen in gondels
  • Eten en drinken in skiliften is verboden
  • Maximale capaciteit in open liften en 80% capaciteit in gesloten liften
  • De regels gelden voor iedereen vanaf 12 jaar

Met deze maatregelen gaan de skigebieden open en kun je verblijven in toeristische accommodaties en horecagelegenheden.

Reisadvies Italië (oktober 2021): code geel

Op dit moment (oktober 2021) heeft de Nederlandse overheid code geel afgegeven voor Italië. Dit betekent dat je met een coronabewijs gewoon kunt afreizen (kinderen jonger dan 6 jaar hoeven niet getest te worden). Daarnaast moet je voor Italië momenteel een Digital Passenger Locator Form invullen. Bij terugkeer naar Nederland moet je bij controle ook weer je coronabewijs laten zien. Kinderen jonger dan 12 kunnen zonder de gevraagde documenten terug naar Nederland.

Aangekondigde coronamaatregelen in de Franse skigebieden en in de Oostenrijkse skigebieden

Ook in Oostenrijk en Frankrijk zijn de coronamaatregelen voor aankomende wintersport al bekend. Bekijk de coronamaatregelen in Frankrijk die de Franse regering heeft genomen voor de Franse skigebieden en ontdek welke coronamaatregelen in Oostenrijk genomen zijn voor de wintersport.

Boek je wintersport in Italie via Chalet.nl

Met de corona-geld-terug-garantie boek je bij Chalet.nl altijd zonder risico. Wanneer je het geen probleem vindt om aan bovenstaande maatregelen te voldoen, dan staat niets je meer in de weg om je wintersport in Italië vast te leggen! Heb jij zin in een fantastische wintersport in Italië? Boek dan direct je eigen chalet of luxe appartement, veilig en vertrouwd via Chalet.nl.

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.