Liveblog - -

Europees reisadvies wankel na stijging coronabesmettingen

Woensdagavond waarschuwde demissionair minister Hugo de Jonge dat het Europees reisadvies over Nederland wankelt. Reden? De zorgwekkende stijging van het aantal coronabesmettingen. Het gemiddelde aantal positieve tests is van invloed op de kleurcode van Europese landen. De gele en deels groene kleurcode die Nederland nu heeft, zou mogelijk rood kunnen worden. Dat betekent dat Nederlanders bij uitreizen eerst in quarantaine moeten in het land van aankomst. 
De Jonge heeft het Outbreak Management Team (OMT) om een spoedadvies gevraagd. Met dit advies zal bekend worden welke maatregelen nodig zijn om de besmettingscijfers te stabiliseren. En zo het vrije verkeer van Nederlanders in Europa veilig te stellen.

Geen reden tot zorg voor wintersport 2021/2022

Het stijgende aantal coronabesmettingen heeft vooralsnog geen invloed op het reisadvies van het wintersportseizoen 2021/2022. Bovendien biedt Chalet.nl met de Corona-geld-terug-garantie een extra zekerheid: wanneer de wintersport in geval van corona niet door kan gaan, wordt de reissom gegarandeerd binnen 2 weken geretourneerd. Met deze garantie is het boeken van een wintersport voor aankomend seizoen altijd zonder risico's. Bert van Duuren (CEO, Chalet.nl): "Ondanks de fluctuerende coronacijfers zien we dat de wintersportboekingen harder gaan dan normaal rond deze tijd van het jaar. We zijn blij dat we onze boekers deze garantie kunnen bieden en kijken positief naar aankomend seizoen."

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.