Liveblog - -

Nieuwe inreisregels voor Zwitserland vanaf 20 september

Vanaf 20 september worden de inreisregels voor Zwitserland aangescherpt. Hoe de maatregelen er precies uit gaan zien, is nog niet beslist. Daarnaast worden vanaf 13 september ook andere coronamaatregelen aangescherpt. Het Zwitserse Covid-certificaat – voor wie gevaccineerd, negatief getest of hersteld is van het virus – is vanaf dan verplicht in bars, restaurants, sportscholen en de meeste binnenruimtes.
Voor de nieuwe inreisregels die vanaf 20 september moeten gaan gelden, liggen twee scenario’s op tafel:

Scenario 1: Twee tests
Volgens scenario één moeten alle niet-gevaccineerde aankomsten of degenen die niet kunnen aantonen dat ze het virus hebben gehad en in de afgelopen zes maanden zijn hersteld, bij aankomst een negatieve test laten zien, ongeacht waar ze vandaan komen. Vier tot zeven dagen na aankomst in Zwitserland moet er opnieuw een test worden afgelegd. Beide testen zijn voor rekening van de reiziger.

Scenario 2: Quarantaine
Volgens scenario twee moeten alle niet-gevaccineerde aankomsten of degenen die niet kunnen aantonen dat ze het virus hebben gehad en in de afgelopen zes maanden zijn hersteld, bij aankomst een negatieve test laten zien, ongeacht waar ze vandaan komen. Aankomsten moeten tien dagen in quarantaine, waarbij mensen vanaf de zevende dag uit quarantaine mogen met een negatief testresultaat.

Voor wie gelden de regels?
Of er nu voor scenario één of twee wordt gekozen, de regels zullen naar verwachting van toepassing zijn op alle aankomsten, hoewel er enkele uitzonderingen zullen worden gemaakt voor grensarbeiders, kinderen onder de 16 jaar en transitpassagiers. Op 17 september valt een definitief besluit.

Coronamaatregelen wisselen regelmatig en snel. De nieuwe inreisregels zeggen vooralsnog niets over hoe het er tijdens het winterseizoen 2021/2022 aan toe zal gaan. Uiteraard houden we de veranderende maatregelen in de gaten en plaatsen we regelmatig updates in onze Corona Liveblog.

Bron: The Local Switzerland

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.