Liveblog - -

Ook Oostenrijk verwelkomt weer toeristen

De afgelopen tijd zaten veel Europese landen in verschillende lockdowns. Des te meer zijn we met zijn allen toe aan positief nieuws, en dat is er: de harde lockdown in Oostenrijk is namelijk beëindigd en dat brengt mooie versoepelingen met zich mee. Buitenlandse reizigers zijn op dit moment weer welkom in het geliefde Alpenland en ook de horeca, sportfaciliteiten en culturele instellingen zijn vanaf gisteren, óók voor toeristen, weer geopend. Is dit geen positieve stap voor zowel de zomer als de winter?

Skiseizoen Oostenrijk in een aantal gebieden verlengd

Voor iedereen die afgelopen winterseizoen het skiën of snowboarden zo ontzettend heeft gemist hebben we ‘mogelijk’ nog wat extra positief nieuws. Een aantal Oostenrijkse gletsjergebieden hebben namelijk besloten om dit voorjaar alsnog te openen of om langer open te blijven. Haal de latten dus maar alvast van zolder want je dus, met aanvullende regels, weer genieten van een wintersport in de Oostenrijkse bergen. Onderstaand vind je een overzicht in welke gebieden dit mogelijk is:
  • Pitztaler Gletscher tot 6 juni geopend
  • Stubaier Gletscher nog drie lange weekenden geopend
  • Möllertaler Gletscher opent op 22 mei
  • Kitzsteinhorn Gletscher tot en met 27 juni geopend
  • Hintertuxer Gletscher hele jaar door geopend

Zijn Nederlanders welkom in Oostenrijk?

Dat klinkt allemaal veelbelovend, maar kunnen wij Nederlanders nu ook daadwerkelijk naar Oostenrijk afreizen? Sinds kort wordt elk land weer individueel en op basis van het aantal corona-besmettingen beoordeeld. Oostenrijk gebruikt hiervoor als leidraad de speciale kaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en –bestrijding. Deze kaart geeft per land zowel de kleurcode als de aanvullende regels aan om het land binnen te komen. Hieronder staan de verschillende kleurcodes weergegeven:
Groen, geel of oranje: toegang zonder aanvullende regels
Rood: alleen toegang voor reizigers die gevaccineerd zijn, een negatieve pcr-test hebben of van corona genezen zijn.
Donkerrood: alleen toegang voor reizigers die gevaccineerd zijn, een negatieve pcr-test hebben of van corona genezen zijn + een quarantaineplicht van minimaal vijf dagen.

De vooruitzichten zijn veelbelovend

Momenteel is een groot deel van Nederland nog donkerrood gekleurd. Maar ook bij ons gaan de cijfers de goede kant op en dat betekent dat ook wij waarschijnlijk binnenkort zonder teveel aanvullende regels naar Oostenrijk kunnen afreizen. Is dit niet een geweldig vooruitzicht? Wij vinden van wel en kunnen niet wachten om jullie dié langverwachte wintersportvakantie 2022/2023 te verzorgen.

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.