Liveblog - -

Oostenrijkse skigebieden tot 7 januari dicht voor toerisme

De kogel is door de kerk bij de Oostenrijkse regering. Eergisteren heeft de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz laten weten dat de skigebieden op 24 december open gaan voor lokale inwoners. Accommodaties en horeca mogen echter pas vanaf 7 januari weer open.
Wij zijn bij Chalet.nl momenteel druk bezig om onze klanten, voor wie dit van belang is, te informeren over de gevolgen voor hun boeking. We doen dit op volgorde van vertrekdatum.
Met dit besluit komt er een einde aan de hoop, wensen en speculaties om met kerst toch op de piste te kunnen staan. Een begrijpelijk besluit, want we willen het virus onder controle krijgen en zo snel mogelijk weer veilig en onbezorgd op wintersportvakantie kunnen gaan. Uiteraard wel erg teleurstellend voor degenen die voor deze periode een skivakantie gepland hadden.

Vooruitzicht opening skigebieden Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Zwitserland

We kunnen ons goed voorstellen dat veel wintersporters zich afvragen hoe de situatie er in de verschillende Alpenlanden er nu voor staat.
  • Oostenrijk: vanaf 7 januari
  • Frankrijk: nog onbekend, meer informatie volgt uiterlijk op 12 december
  • Italië: vanaf 7 januari
  • Zwitserland: momenteel nog open voor toerisme

Ook een beetje goed nieuws…

Na deze teleurstellende berichten is er ook nog goed nieuws: het gaat dit weekend namelijk flink sneeuwen in de Alpen. Het zou mooi zijn als met deze sneeuw de eerste goede basis voor de rest van het seizoen wordt gelegd. Op sommige plekken wordt er zelfs meer dan twee meter sneeuw verwacht. Houd de webcams dit weekend dus goed in de gaten voor mooie sneeuwbeelden!

Wintersport in 2021: we houden moed en blijven positief

Er zijn veel positieve geluiden over de vaccinaties die zeer binnenkort op de markt komen. Mede door deze ontwikkeling, dalende coronacijfers, massatests en lockdowns, houden we moed. De skigebieden zijn al maanden druk bezig met voorbereidingen en extra maatregelen om de wintersport zo veilig mogelijk in te richten. Hopelijk kunnen we vanaf januari weer samen genieten van een skivakantie in de heerlijke besneeuwde Franse Alpen!
Wil je nu alvast boeken voor volgend winterseizoen 2021/2022? Dat kan ook weer zonder risico, want zo lang er corona is, blijft ook de corona-geld-terug-garantie gewoon gelden.

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.