Liveblog - -

Topprioriteit in Tirol: geen nieuwe lockdown in de winter

Afgelopen weekend kwamen minister van volksgezondheid Annette Leja en haar federale ambtgenoot Wolfgang Mückstein samen om de corona-ontwikkelingen in Tirol te bespreken. De hoogste prioriteit is het voorkomen van een nieuwe lockdown.
Er werd besproken welke maatregelen nodig zijn om een veilig najaar te hebben. Leja eiste tijdige veiligheidsconcepten van de federale overheid voor het winterseizoen, vooral voor het toerisme. Juist deze branche heeft tijd nodig om zich adequaat voor te kunnen bereiden. Er werd ook gesproken over de noodzaak tot een grotere vaccinatiebereidheid in Tirol en een mogelijke uitbreiding van de mondkapjesplicht.

"We zijn het erover eens: een nieuwe lockdown voorkomen, heeft onze hoogste prioriteit en vaccinatie is het antwoord op het virus", zei Leja na afloop.

De bespreking lijkt een startschot voor het uitstippelen van een veiligheidsconcept voor het winterseizoen. We zijn natuurlijk erg benieuwd welke coronamaatregelen we straks tijdens de wintersport in Tirol kunnen verwachten, en houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Bron: Tiroler Tagezeitung

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.